Kumaha miceun kutil: apoték jeung remedies rahayat

Perlakuan kutil mangrupakeun kompléks, metodologi tertib. Langkung ti 90% formasi benign sareng henteu peryogi terapi, ngan ukur nyababkeun rasa teu ngarareunah estetika.

kumaha carana meunang leupas tina kutil dina toe

Mékanisme penampilan kutil

Kutil nyaéta tumuwuhna kulit anu tumuwuh ngalawan latar tukang aktivitas HPV. Saatos tembus kana awak, agén tepa non-sélular dilokalisasi dina lapisan permukaan épitél.

Virus tiasa hirup dina awak manusa mangtaun-taun tanpa manifestasi.

Nalika kekebalan lemah kusabab SARS atanapi setrés émosional, patogén mimiti meta. Manifestasi virus muncul dina sababaraha bagian kulit, anu hese diubaran. Rashes dititénan dina leungeun, suku, beuheung, beungeut, mémbran mukosa aurat, dina palangkangan.

sabab umum:

  • fungsi pelindung lemah;
  • trauma psikologis parna dina sajarah;
  • neurosis vegetative;
  • ngaronjat sweating;
  • disfungsi ati.

Tatu mikroskopis kana kulit mangrupikeun salah sahiji jalur pikeun penetrasi patogén. Provoking kutil plantar bisa sapopoé maké sapatu ketat. Model kedah dipilih dumasar kana ukuran, parameter platform sareng kualitas bahan.

celandine kutil remover

Fitur tina pengobatan kutil tina lokalisasi béda

Metoda pengobatan kutil raket correlated kalawan penampilan maranéhanana. Aya jenis sapertos tumuwuh:

  1. Biasa. Nodulna buleud, permukaanna kasar, warnana coklat. Hal ieu dititénan dina déwasa, barudak dina tonggong, beuheung, beungeut. Laser cocog pikeun ngaleupaskeun.
  2. Plantar. Alesan utama nyaéta sapatu anu teu pikaresepeun. Atikan boga rod nu mana jero kana jaringan. Sering dilokalisasi dina palem nalika damel sareng alat anu teu pikaresepeun. Perlakuan nitrogén ngaleungitkeun akumulasi dina 1 sési.
  3. Datar (ngora ngora). Saatos rumaja, biasana ngaleungit. A nodul lemes gampang diubaran. Diantara metode rahayat, ngolah sareng jus celandine seger cocog. Penampilan anu anyar jarang.
  4. Kondiloma nunjuk. Atikan dina wangun pentil, boga warna daging. Lumangsung dina mémbran mukosa organ séks. Dina kasus kutil sapertos kitu, perlakuan diwangun ku ngagunakeun lotions herbal sareng decoctions. panyabutan bedah diperlukeun pikeun ngembangkeun kutil séks. Dina raray, éta aman dihapus ku laser.

Kumaha carana miceun kutil di imah

Anjeun tiasa ngaleungitkeun kutil di bumi. Resep rahayat, tinctures sareng jus tina bumbu ubar dianggo. Olahan médis anu populér - patches, tablet, sprays, jsb Sateuacan perlakuan jeung métode non-tradisional, perlu pikeun mastikeun yén formasi mangrupa kualitas alus. Pikeun ieu, disarankeun pikeun nganjang ka dokter.

Persiapan apoték

Di antara pangobatan nyaéta pensil lapis, patch salipod, minyak atsiri, jsb. Obat-obatan apoték populér:

  • Solusi pikeun pamakéan éksternal, boga sipat baktéri-cauterizing. harga affordable. Aktif ngalawan virus, jamur. Teu bisa dipaké pikeun ngubaran raray - kaduruk kimiawi lumangsung;
  • Solusi kalawan applicator, cauterizes growths. Éta henteu tiasa digabungkeun sareng oxolinic sareng salep sanés. Teu cocog pikeun wewengkon intim;
  • Tetes asam salisilat. Soften wewengkon keratinized. Antiseptik antimikrobial kadang ngabalukarkeun alergi. Dilarang pikeun pengobatan barudak jeung ibu breastfeeding;
  • Pen. Komposisi ubar kalebet asam asétat kentel. Sanyawa kimia nundutan kaluar paku dina dampal suku. Ubar kasebut dijual bebas di apoték;
  • Semprotan ngabekukeun jaringan anu kapangaruhan, nyegah pangembangan papillomavirus. Dina dua minggu pamakean, kutil bakal pareum. Dina hal henteu patuh kana rekomendasi, lepuh subkutan lumangsung;
  • Gél ngalawan inféksi, ngarangsang regenerasi sél. Bisa dipaké dina mémbran mukosa. Kasempetan kambuh minimal.
cauterization of a kutil jeung jus celandine

Pangobatan rahayat

Anjeun tiasa ngirangan kutil kalayan pangobatan rahayat. Cara anu efektif:

  1. Celandine. Tumuwuhna diolesan unggal 8 jam kalayan jus pepelakan seger. Anjeun tiasa nganggo celandine dina bentuk garing - fraksi leutik tina batang + tipung + jeli minyak bumi. Salep penyembuhan prosés formasi ukuran naon;
  2. Bawang bodas. Rub kutil unggal dinten kalayan sayuran. Pikeun pertumbuhan plantar, salep 1 sdm cocog. bawang bodas, 1 sdmgajih babi dilebur jeung 1 TSP. cuka. Sateuacan lubrication, suku kudu steamed dina cai haneut. Lajeng gruel ieu disimpen dina perban steril sarta dilarapkeun ka wewengkon dimaksud. Poliétilén disimpen di luhur. Cocog jeung perlakuan ramo.
  3. Rowan. Potong berries dina satengah. Buah diterapkeun salami 24 jam. Jus penyembuhan ngamungkinkeun anjeun ngaleungitkeun manifestasi HPV dina 7-10 dinten.

Salah sahiji pilihan pikeun inpormasi nyaéta bit beureum atanapi kentang. Pamotongan akar ditumbuk dina grater, ditata dina kasa sareng disimpen dina formasi salami 3-4 jam. Biasana, saatos sababaraha prosedur, akar tumuwuhna kaluar.

Ngan ukur sayuran seger anu cocog pikeun prosedur!

Gelut ngalawan kutil mungkin kalayan bantuan propolis. Kukus kulit dina cai panas. Gantelkeun kueh produk nyiruan softened ka wewengkon nu dimaksud. Hasil tina perlakuan bakal noticeable sanggeus 3 poé.

Anjeun tiasa ngahapus formasi kalayan bantuan ritus kuno. Apel anu dipotong satengah nganggo benang dianggo pikeun ngagosok formasi. Saatos diolah, buah dihijikeun sareng benang anu sami sareng dikubur dina taneuh beueus. Lamun buah rots, tumuwuhna bakal leungit.

Perawatan Rumah Sakit pikeun Kutil

Kutil sacara sistematis dirawat di klinik khusus. Dina tanda kahiji, neangan pitulung ti dermatologist a. Spesialis bakal milih rencana perawatan pikeun panyakit. Upami aya kambuh, anjeun kedah konsultasi ka ahli onkologi.

Pilihan panyabutan anu sah:

  • koagulasi listrik. Éta dilaksanakeun nganggo alat listrik. Kulit hardened ragrag kaluar sanggeus 20-30 poé;
  • cryodestruction. Tisu beku ku nitrogén cair ngaliwatan usik husus. Saatos 14 dinten, disarankeun pikeun ngulang sési. Prosedur henteu ngabahayakeun kaséhatan;
  • ngaduruk laser. Intervensi dilaksanakeun dina anesthesia lokal. Parut leutik tiasa tetep saatos operasi. Éféktif pikeun "hayam" kutil;
  • péso radioMetoda ieu indispensable dina ngaleungitkeun formasi kompléks. Kalayan bantuan gelombang radio, évaporasi sareng pengeringan struktur dilaksanakeun. Dina ahir prosedur, ngan kerak tetep, anu peels off sanggeus 7-9 poé. Pangaruh négatip tina panyabutan jarang.

Saatos operasi suksés, pastikeun nuturkeun ukuran preventif. Dahar tuangeun anu beunghar vitamin sareng mineral. Ulah make barang batur, ngumbah leungeun saméméh dahar. Perawatan sistematis tina tatu kalayan agén antiseptik ngirangan résiko ngembangkeun formasi anyar.

Aturan pikeun perawatan tatu sareng cara ngahindarkeun komplikasi

Saatos cauterization sareng perawatan pertumbuhan, peryogi waktos pikeun mulangkeun lapisan épidermis anu séhat di daérah anu ruksak. Kabuktian antiseptik - kalium permanganat. Kalium permanganat cocog pikeun ngubaran tepi sareng tengah tatu. Saatos kerak ragrag off, salep hydrocortisone dipaké pikeun nyegah penampilan scars sanggeus perlakuan.

Pikeun ngurangan résiko inféksi nyebar ka kulit cageur, edges tina tatu kutil dirawat. Ieu kudu dilakukeun nepi ka budug layu atawa gugur. Solusi alkohol anu héjo caang sareng iodin (5%) cocog. Nalika kerak hardened ragrag kaluar, kulit ngora dirawat ku salep regenerating. Pikeun ngahindarkeun komplikasi nalika nyageurkeun, ulah nganggo krim murah sareng resep anu teu dipikanyaho.