Papillomavirus manusa, jenis papillomas

Papillomas jeung kutilmangrupakeun lesions benign dina kulit. Penampilan maranéhanana disababkeun ku human papillomavirus (HPV).

Pertumbuhan ieu ngarusak penampilan sareng ngarusak kapercayaan diri. Barina ogé, aranjeunna mindeng lumangsung di tempat kabuka: beungeut, beuheung, décolleté. Sajaba ti éta, outgrowths ieu luka ku pakéan sarta jadi inflamed. Tapi anu paling pikaresepeun nyaéta nalika papilloma sareng condylomas muncul dina alat kelamin. Éta henteu ngan ukur tiasa ngarusak kahirupan intim, tapi ogé nyababkeun ngembangkeun tumor kanker.

Kasakit anu disababkeun ku papillomavirus disebut papilomatosis. Panyakit ieu umum di kalangan jalma anu aktip sacara séksual. Numutkeun sababaraha laporan, 80% awéwé dewasa gaduh manifestasi na. 70% di antarana katépaan séksual. Di lalaki, tanda-tanda luar panyakit langkung jarang - 1% ngagaduhan kutil dina alat kelamin, 30-40% ngagaduhan kursus asimtomatik.

Aya dua période dina kahirupan hiji jalma nalika résiko inféksi utamana luhur. Kahiji ragrag dina awal kahirupan seksual di 17-25 taun, sarta kadua di Puncak partnerships anyar dina 35-40 taun. Kusabab ciri-ciri pangembangan kekebalan, murangkalih sareng rumaja anu katépaan ti kolotna rentan pisan ka virus ieu.

Jalma anu sepuh sareng obese langkung rentan kana penampilan papilloma. Aranjeunna mibanda neoplasms ieu muncul dina tilep kulit jeung dina raray.

Teu salawasna inféksi ku virus ngabalukarkeun penampilan papillomas. Agén sabab hirup dina sél kulit jeung lamun kekebalan hiji jalma kuat, teras anjeunna hasil copes kalawan inféksi ieu. Tapi lamun pertahanan awak ragrag, kutil atanapi papillomas muncul dina kulit.

Seueur anu resep kumaha papilloma sareng kondiloma béda. Nyatana, ieu mangrupikeun manifestasi tina sababaraha bentuk virus anu sami.

kumaha rupa kutil

kutil- Ieu neoplasma benign anu disababkeun ku papillomavirus manusa tipe 6 sareng 11. Sababaraha élmuwan yakin yén condylomas leuwih gampang degenerate kana tumor cancerous. Éta téh kapanggih di wewengkon séks jeung anus (anus), tapi kadang bisa muncul deukeut sungut. Kutil sering muncul dina bentuk baruntus anu diwangun ku seueur unsur. Aranjeunna gaduh sipat anu teu pikaresepeun pikeun ngahiji sareng ngahontal ukuran anu ageung. Dina mémbran mukosa organ séks, aranjeunna tumuwuh dina bentuk sisir hayam jalu.

Kutil warna beureum atawa coklat kotor, tapi dina aurat aranjeunna torek. Pikeun kabaran aranjeunna langkung lemes sareng langkung lembut tibatan papilloma. Dina struktur, aranjeunna nyarupaan seueur villi anu tumbuh babarengan dina dasarna.

Kutil langkung tepa sareng condong muncul deui saatos perlakuan. Aranjeunna datangna dina tilu variétas: kutil séks, datar jeung intraepithelial. Formasi ieu kedah dipiceun. Dina waktos anu sami, dokter ngadaptarkeun sadaya kasus kondilomatosis.

papillomas dina awak manusa

Papillomas- Ieu mangrupikeun neoplasma benign anu disababkeun ku jinis papillomavirus manusa anu kirang bahaya, langkung sering jinis 1, 2, 3, 4, sareng 10. Résiko ngembangkeun tumor onkologis dina hal ieu rendah, papillomas langkung seueur cacad kosmetik tibatan masalah anu serius. Éta téh ayana dina bagian béda kulit: dina kongkolak panon, dina sungut jeung dina biwir, dina dada jeung beuheung, underarms. Tapi aranjeunna ogé tiasa dina aurat.

Papillomas langkung hampang tibatan kutil: pink, bodas, mutiara atanapi coklat lampu. Sakumaha aturan, aranjeunna némbongan hiji-hiji, ulah ngahiji saling. Jangkungna jarang ngaleuwihan 1 cm. Penampilan papillomas ogé béda - ieu buleud, formasi bumpy dina stalk. Aranjeunna katingali sapertos kembang engkol sareng teguh kana kabaran.

Papillomas ngabales langkung saé kana pangobatan sareng tiasa ngaleungit sorangan dina waktosna. Ieu lumangsung dina 20% kasus.

Ku kituna, hayu urang nyimpulkeun. Papillomas mangrupakeun bentuk manifestasi kirang bahayapapillomavirusjalma. Tapi kutil kudu dipiceun. Tapi hese ngabedakeun kondiloma sacara mandiri ti papilloma, sabab unggal jalma ngagaduhan panyakit sorangan. Ku alatan éta, dina sagala hal, konsultasi dokter pikeun nasihat.

Papilloma kulit

Nyababkeun papillomas

papillomavirus manusa dina awak

Papilloma mangrupakeun tumor benign buleud dina stalk ipis, nu nyarupaan papilla dina bentuk. Tapi ieu sanés panyakit éta sorangan, tapi akibatna. Papillomas tiasa dibandingkeun sareng suung. Sanajan urang tingali dina beungeut cai, miselium geus nyebarkeun jaring na jero taneuh. Éta kasus papillomas, sagalana persis sarua.

Anu ngabalukarkeun panyakit tepa ieu nyaéta human papillomavirus (HPV). Éta asup kana kulit sareng mimiti ngalikeun dina lapisan permukaanna - épitél squamous. Virus, sapertos miselium, cicing dina kandel kulit. Tapi nalika kekebalan turun, sareng jumlah patogén anu cukup, éta ngarobih inti sél épitél. Sareng kusabab ieu, aranjeunna mimiti ngahasilkeun turunan "salah". Sél kulit mutated tina virus aktip tumuwuh sarta ngabalukarkeun penampilan papilloma.

Cara transmisi sareng metode inféksi

  1. Ngaliwatan kontak seksual.Mémbran mukosa ipis tina organ séks pisan rentan ka virus. Upami pasangan anjeun ngagaduhan papillomas dina alat kelamin, maka kamungkinan inféksi ampir 100%. Pamakéan kondom bisa ngurangan résiko. Tapi lamun outgrowths lokasina di tempat nu teu dijagi (contona, perineum), inféksi bakal lumangsung dina hal ieu. Ieu kudu inget yén sagala jenis kontak seksual komo kisses bahaya kalawan pasangan misalna.
  2. Ti indung ka anak nalika ngalahirkeun.Ieu lumangsung nalika indung expectant boga kutil dina aurat internal atawa éksternal. Nalika ngalahirkeun, murangkalih ngelek virus sareng anjeunna ngembangkeun papilloma dina laring. Bentuk panyakit ieu hésé diubaran.
  3. Ngaliwatan barang-barang rumah tangga. Utamana sering inféksi lumangsung ngaliwatan towels, washcloths, razors, epilators. Ku cara kieu, murangkalih ti kolot anu gering janten katépaan.
  4. Inféksi di tempat umum.Mandi, kolam renang sareng kamar ganti di gim tiasa bahaya. Virus anu ditinggalkeun ku jalma gering dina permukaan anu baseuh henteu maot. Ieu ngabalukarkeun inféksi lamun inféksi geus meunang dina kulit tatu. Tapi kamungkinan ieu henteu ageung.
  5. Autoinféksi. Ieu ngandung harti yén hiji papilloma bisa ngabalukarkeun leuwih belasan neoplasms némbongan. Inféksi diri lumangsung nalika cukur atanapi epilasi, nalika digosok sareng baju.

Papillomavirus manusa, jenis papillomas

diagnosis papillomas di manusa

Virus papilloma manusa (HPV) mangrupikeun salah sahiji anu paling umum di dunya. Agen sabab tina kasakit sorangan nyaéta untaian ganda DNA kalayan informasi genetik, dikurilingan ku cangkang protéin pelindung. Aya leuwih ti 100 variétas na. Tina ieu, 40 ngabalukarkeun panyakit dina manusa. Gumantung kana jenis patogén, kasakit boga manifestasi béda: kutil, nunjuk, datar atawa intradermal papillomas sarta kanker organ séks.

Saatos inféksi, virus nembus inti sél kulit sareng mimiti ngalobaan di dinya. Ieu terus salila kira 3-12 bulan. Mangsa ieu disebut periode inkubasi: virus geus aya dina awak, tapi manifestasi éksternal masih teu katempo.

Lajeng, lamun sistim imun lemah, papillae mikroskopis nu diwangun ku sababaraha sél muncul dina beungeut kulit. Saeutik demi saeutik, aranjeunna ningkat sareng tiasa tumbuh dugi ka 10 séntiméter. Upami sistem imun kuat, maka papillomatosis boh henteu nunjukkeun diri atanapi nyageurkeun diri kajantenan. Ieu tiasa lumangsung dina jalma ngora di handapeun umur 25 taun, saatos ngalahirkeun atanapi nalika panyakit kronis parantos mundur.

Aya sababaraha jinis papillomavirus:

  1. Papillomavirus non-onkogenik (HPV 1, 2, 3, 4, 5, 63).Grup ieu virus nu teu ngabalukarkeun rebirth dina sél kulit. HPV tipe 1, 2, 4 jeung 63 mindeng ngabalukarkeun kutil plantar jeung vulgar dina ramo. 3 jeung 10 ngabalukarkeun kutil datar, nu dipaké pikeun dianggap bentuk parna kasakit. Kanyataanna, ku cara kieu awak nyoba ngawatesan sumebarna virus. Sigana nyieun "sarcophagus" sabudeureun sél kapangaruhan.
  2. Papillomavirus oncogenic tina resiko onkogenik low (HPV 6, 11, 42, 43, 44).Jenis virus ieu pamustunganana tiasa nyababkeun kanker, tapi résiko ngembangkeun panyakit sapertos kitu henteu luhur pisan. Sél épitél squamous kulit mutasi ngan lamun awak kapangaruhan ku faktor karsinogenik: roko, ékologi goréng, pamakéan jangka panjang kontraséptif hormonal. Virus jinis 6 sareng 11 sering nyababkeun ngembangkeun papilloma dina laring sareng kutil séks dina alat kelamin.
  3. Papillomaviruses résiko luhur onkogenik (HPV 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59 sareng 68)Inféksi virus ieu sering nyababkeun kanker, khususna tumor cervix sareng laring. Éta ogé ngabalukarkeun neoplasia, kaayaan precancerous nu manifests sorangan dina parobahan dina struktur sél uterus. Anu paling bahaya dina grup ieu nyaéta HPV 16. Virus jinis ieu nyababkeun 50% kasus kanker. Galur ka-18 ogé rada agrésif sareng sering nyababkeun bareuh cervical. Tipe 31 sareng 35 nyababkeun papulosis bowenoid di lalaki sareng awéwé, anu tiasa nyababkeun kanker sirit sareng cervix. HPV tipe 51 jeung 56 dianggap pangsaeutikna karsinogenik tina sakabéh grup, leuwih gampang pikeun ngubaran jeung bisa dikaluarkeun tina awak sorangan.

Prognosis tina kursus kasakit

Prognosis anu paling henteu nguntungkeun pikeun virus tipe 18. Kasakit tiasa janten kanker dina 3-5 taun, anu gancang ngabubarkeun metastasis dina organ sanés. Tumor kalakuanana agrésif sareng tumuh jero kana organ séks. Prognosis pikeun inféksi sareng jinis 16 rada langkung saé, tapi kamungkinan kambuh deui tumor saatos pangobatan tinggi.

Prognosis pikeun 31, 33, 35, 39, 52, 58, 59 jinis virus henteu nguntungkeun. Sanggeus 2-3 taun sanggeus perlakuan, kasakit manifests sorangan deui sarta mindeng jadi malignant. Kanker anu disababkeun ku jinis virus ieu ngagaduhan tingkat kematian anu luhur.

Prognosis anu henteu nguntungkeun sapertos kitu kedah waspada hiji jalma upami anjeunna mendakan panyebaran leutik dina kulit. Perlu konsultasi ka dermatologist atanapi gynecologist anu tiasa ngadiagnosa akurat.
Anjeun tiasa nangtukeun jinis papillomavirus manusa di laboratorium. Jang ngalampahkeun ieu, nyandak smear atanapi scraping ti wewengkon kulit dimana aya growths. Lajeng DNA virus ditangtukeun di laboratorium. Jinis papillomavirus béda-béda dina struktur bagian ranté DNA. Ngabantosan ngakuan bédanaréaksi ranté polimérase (PCR).

Gejala sareng kumaha rupa papilloma dina kulit?

Papilloma dina raray (poto)

papillomas di wewengkon panon

Tumuwuh jinak ieu sering dipendakan di tempat anu kulitna ipis: caket panon, sakitar irung sareng sungut. Jeung lalaki dina gado di wewengkon cukur. Tumuwuhna tiasa muncul tunggal atanapi dina grup. Dina penampilan, ieu mangrupakeun outgrowths rounded sarupa papillae elongated atawa kembang engkol. Papilloma dina raray warna pink atanapi semu coklat.
Kahiji, nabrak leutik, sarupa jeung jarawat, nembongan dina beungeut kulit. Saeutik demi saeutik, éta ningkat dina ukuran, tumuwuh nepi ka sisi. Diaméterna, papilloma ngahontal dugi ka 3 cm, dasarna langkung sempit, sareng tutupna buleud sareng tuberous.

Mun di awéwé papilloma dina raray ngabalukarkeun utamana masalah estetika, mangka lalaki éta leuwih hese. Tumuwuhna terus-terusan tatu nalika nyukur, sareng ieu tiasa nyababkeun peradangan anu serius.

Hiji jalma jadi kainféksi ngaliwatan kontak ragana jeung jalma gering. Ieu tiasa nangkeup, kontak seksual, atanapi, contona, ngalangkungan anduk anu dibagi. Ti momen inféksi nepi ka penampilan papillomas dina raray, éta bisa nyandak ti 3 bulan nepi ka sataun. Seringna, pertumbuhan kabentuk dina kulit saatos inféksi, setrés parah, hipotermia, nalika kakandungan, nalika kekebalan turun.

Papillomas dina kulit beuheung jeung awak (poto)

papillomas dina kulit beuheung

Papillomas tiasa muncul di mana waé dina awak. Lokasina gumantung kana jenis kelamin, jalur inféksi sareng jinis HPV. Sababaraha variétas virus ngabalukarkeun penampilan kutil utamana dina aurat, batur dina awak. Dina lalaki, papillomas paling sering muncul dina kelek, dina sisi awak jeung dina beuheung. Dina awéwé, aranjeunna lumangsung dina breasts, handapeun breasts, dina nipples jeung kelek. Tapi growths ogé bisa lumangsung dina bagian séjén awak: dina beuteung, balik, hips.

Papillomas dina awak lumangsung rata-rata 3 bulan sanggeus inféksi. Tapi virus bisa nest dina kulit salila sababaraha taun, sarta manifest sorangan ngan sanggeus ragrag tina defenses imun awak.

Sedengkeun papilloma dina kulit beuheung jeung awak leutik, éta bisa patalina jeung soang nabrak. Tapi laun-laun tumuwuh sarta mimiti mawa loba kasulitan: nempel kana baju, jadi inflamed, bleeds. Dina hal ieu, anjeun teu bisa nunda nganjang ka dokter.

Papilloma dina kulit leungeun (poto)

papillomas dina leungeun

Papilloma vulgar atanapi kutil sering muncul dina kulit leungeun, anu disababkeun ku jinis HPV 3 sareng 10. Éta ditularkeun tina jalma anu gering ka jalma anu séhat sareng sering tumbuh di tempat dimana aya lesi kulit leutik, khususna caket kuku. . Ti inféksi nepi ka penampilan kutil, butuh ngeunaan 2-6 bulan.

Papillomas dina leungeun boga ciri sorangan. Aranjeunna langkung datar sareng henteu calik dina suku anu sempit, tapi langsung dina kulit. Ieu mangrupikeun formasi buleud leutik tina warna konéng kalayan permukaan keratinisasi anu henteu rata. Pikeun kabaran aranjeunna padet sareng kasar. Unsur tatangga sering ngahiji sareng tiasa pencét permukaan anu ageung. Éta téh mindeng ayana dina ramo, palem, sarta di barudak jeung dina tuur. Ieu alatan kanyataan yén babies ngorondang tanpa baju. Dina murangkalih, kutil muncul langkung sering tibatan déwasa, sabab kulitna langkung ipis sareng langkung rentan ka virus.

Papilloma dina kulit suku (poto)

papillomas dina kulit suku

Ieu, benign, growths dina Soles sok disebut spines. Éta nyababkeun nyeri nyeri sareng kaduruk nalika leumpang sareng tiasa nyababkeun seueur masalah pikeun hiji jalma.

Kasakit disababkeun ku papillomavirus manusa, atawa rada tipe na 1, 2 jeung 4. 4-6 minggu sanggeus inféksi, a lemes, nabrak lampu nembongan dina kulit. Saeutik demi saeutik, ukuranana ningkat sareng janten konéng. Beungeutna janten teu homogen, bumpy atanapi villous. Tumuwuhna ngurilingan pasisian nu nonjol. Dina 30% kasus, papillomas dina dampal suku ngaleungit sorangan. Penyembuhan diri utamina lumangsung dina jalma ngora anu ngagaduhan kekebalan anu kuat.
Kadang papillomas plantar bingung sareng calluses anu muncul tina squeezing berkepanjangan tina suku jeung sapatu. Tapi pola kulit tetep dina callus, sarta beungeut kutil plantar diwangun ku elemen rounded misah.

Ngaleungitkeun papilloma kulit

panyabutan papilloma laser

Papillomas dipiceun nalika aranjeunna ngarusak penampilan, sering tatu, radang, atanapi condong janten tumor kanker. Perlakuan utama pikeun papillomas nyaéta ngaleupaskeun. Tapi supados kutil henteu ngaganggu anjeun deui, anjeun kedah ngajalanan kursus perawatan:

  • Obat immunostimulating pikeun nguatkeun pertahanan awak.
  • Antivirals. Aranjeunna henteu ngancurkeun agén sabab panyakit, tapi ngan ukur nahan kamekaranana.
  • obat sitotoksik. Obat-obatan ieu nyababkeun maotna sél anu ngawangun papilloma sareng kutil. Éta dianggo nalika baruntus sering pisan sareng laring sareng organ internal sanésna kapangaruhan. Ubar ieu tiasa nyababkeun efek samping anu serius.

Tapi hiji-hijina cara anu efektif nyaéta ngaleupaskeun mékanis. Ubar modéren nawiskeun sababaraha cara pikeun ngalakukeun ieu. Hayu urang nempo fitur maranéhanana.

Bedah ngaleupaskeun papillomas.

Operasi dilaksanakeun upami ukuran papilloma langkung ti 1 cm atanapi aya kacurigaan yén sél kanker aya dina formasi. Mindeng dokter excised sarta sababaraha jaringan cageur. Ieu diperlukeun supados outgrowth henteu muncul deui. Saatos dipiceun, jahitan diterapkeun. Prosedur ieu dipigawé dina anesthesia lokal sarta nyokot 10-15 menit. Dina hal ieu, pasien henteu ngalaman nyeri.

Dina sababaraha kasus, nalika papilloma gaduh gagang ipis, éta dipotong ku gunting bedah. Teras wadah anu nyayogikeun anjeunna getih disegel (dikoagulasi) nganggo electrocoagulator. Daérah dirawat ku antiseptik.

Kakurangan metodeu: daérah kulit anu rada ageung dipiceun. Butuh waktu lila pikeun cageur, sanggeus dioperasi, scars jeung scars bisa muncul.

Cauterization of papillomas kalawan nitrogén cair.

cauterization of papillomas kalawan nitrogén cair

Ngaran séjén pikeun métode ieu cryodestruction, nyaeta, karuksakan ku tiis. Saatos tumor (papilloma) ditaliti sareng analisa nunjukkeun yén éta benign sareng henteu aya sél anu dirobih di jerona, maka anjeun tiasa neraskeun operasi.

Dokter nyabak papilloma kalayan swab katun dicelup dina nitrogén cair atanapi nozzle khusus. Suhu nitrogén nyaéta -196 derajat. Waktu paparan nyaéta 5-20 detik. Durasi cauterization gumantung kana ukuran papilloma nu. Kana kontak jeung nitrogén cair, cai dina sél freezes, robah jadi és, sarta kristal na ngancurkeun papillomas.

Prosedurna henteu aya rasa nyeri, tapi upami kulit di tempat ieu sénsitip, maka éta dibius ku suntikan novocaine kana tempat anu nyeri. Saatos perawatan kalayan nitrogén, kulit janten bodas, sareng laun-laun gelembung leutik ngeusi cairan anu jelas atanapi pink di tempat ieu. Kulit sabudeureunana beureum jeung bareuh. Dina tahap ieu, hiji jalma bisa ngalaman ngarareunah - ngaduruk jeung tingling. Tapi aranjeunna laun lulus.

Saatos prosedur, dokter nyarankeun ngarawat kulit nganggo alkohol boric atanapi larutan kalium permanganat 2 kali sadinten salami saminggu. Salep nyegah inféksi, ningkatkeun kekebalan lokal sareng ngirangan résiko kambuh papilloma.

Gelembung peupeus saatos 3-4 dinten sareng janten kerak anu ngajagi tatu tina karusakan. Saeutik demi saeutik, lapisan luhur ngaleungit sareng séhat, kulit pink tetep di handapeun éta.

Ngaleungitkeun kalayan nitrogén cair disarankeun upami papilloma aya dina kongkolak panon atanapi sendi leutik. Cryodestruction ogé dipaké pikeun miceun growths dina aurat.

Karugian tina metodeu: upami dokter rada ngabébaskeun daérah kulit anu gering, maka papilloma tiasa muncul deui. Katirisan teuing ngaruksak jaringan sehat sarta ngabalukarkeun scarring.

Ngaleungitkeun papillomas ku laser.

Sateuacan ngahapus, analisa dilaksanakeun pikeun ngaleungitkeun ayana sél kanker. Tempat dimana kutil atanapi papilloma aya dibius ku semprot lidocaine. Pasén dipénta maké kacasoca.

Sinar laser diarahkeun ka neoplasma. Hiji papilloma kapangaruhan moal leuwih ti hiji menit. Laser nu evaporates cai dina sél diseased, aranjeunna ngaleutikan tur robah jadi kulit. Sanggeus satengah jam, kulit sabudeureun éta beureum sarta swells, ieu réaksi normal nu bakal lulus dina sababaraha poé.

Kerak ragrag sorangan dina 5-7 poé. Dina tempatna aya kulit pink lemes. Saeutik demi saeutik, warnana rata sareng henteu aya jejak papilloma dina situs cacad. Bakal butuh ngeunaan 2 minggu pikeun penyembuhan lengkep. Salila periode ieu, anjeun kedah ngajaga kulit tina sinar panonpoé langsung. Upami teu kitu, bintik coklat poék bakal muncul dina situs papilloma.

Cauterization of papillomas ku laser ngahindarkeun inféksi tina tatu ku mikroorganisme jeung ngégél pembuluh. Ku alatan éta, perdarahan salila jeung sanggeus bedah teu lumangsung.

Kerak anu kabentuk dina situs papilloma henteu disarankeun pikeun dibasahi sareng dikukus salami 3 dinten. Ogé, dugi penyembuhan lengkep, anjeun moal tiasa nerapkeun kosmétik hiasan. Ieu bakal nyegah penampilan scars. Ngubaran daérah ieu nganggo solusi kalium permanganat atanapi salep penyembuhan kalayan antibiotik, sakumaha anu disarankeun ku dokter.
Kalayan bantuan laser, papillomas dina panangan, suku, raray sareng alat kelamin dipiceun.

Karugian tina metodeu: nalika ngaleungitkeun papilloma ageung nganggo laser, parut tiasa tetep. Cryodestruction bisa ngakibatkeun kanyataan yén papilloma bakal ngurangan jangkungna, tapi bakal tumuwuh dina lebar.

Éléktrokoagulasi papilloma.

Ieu mangrupikeun ngaleungitkeun neoplasma nganggo arus listrik. A electrocoagulator husus ngidinan Anjeun pikeun tegalan dasar sempit papilloma atawa sakabéh kutil. Sanggeus éta, tumuwuhna gampang dipisahkeun tina kulit. Perdarahan tina tatu henteu lumangsung sabab pembuluh darah disegel ku arus.

Pamulihan bakal nyandak 7-10 dinten. Dina waktos ieu, disarankeun pikeun ngubaran kerak nganggo tincture alkohol tina calendula 2 kali sadinten. Ieu bakal ngabantosan nyegah inféksi. Saatos kerak ragrag, kulit pink ipis dipendakan di handapeunna, anu kedah dijagi tina tatu sareng sinar panonpoé langsung.

Kauntungan utama tina metoda ieu nyaéta yén papilloma tiasa dikirim pikeun ujian ka oncologist.
Kalemahan métode. Upami éta henteu cekap pikeun ngubaran daérah dimana papilloma aya, teras saatos sababaraha waktos éta tiasa tumbuh deui. Lengser dina wewengkon sénsitip (aurat) bisa jadi nyeri.

Naon cara anu pangsaéna pikeun ngaleungitkeun papilloma dina raray sareng awak?

Ngaleungitkeun papilloma dina raray

Papillomas dina raray mangrupakeun kurangna signifikan tina penampilan. Ku alatan éta, panyabutan maranéhanana nyaéta prosedur anu dilumangsungkeun sering pisan. Pilihan metode gumantung kana ukuran ngawangun-up sareng strukturna.

Ngaleungitkeun papilloma sareng nitrogén cair nyebar di seueur klinik sareng parlors kageulisan. Saatos éta, dina kalolobaan kasus, henteu aya parut dina kulit.

panyabutan laser ogé pohara populér. Spesialis akurat dosis kakuatan laser. Ieu mantuan pikeun "menguap" sél papilloma, tapi teu mangaruhan jaringan cageur. Éta dianggap prosedur anu paling aman, sabab laser ngancurkeun mikroba anu nyababkeun peradangan.

Éléktrokoagulasi sareng panyabutan scalpel tradisional langkung nyeri, sareng tatu saatos operasi sapertos kitu nyageurkeun langkung lami.

Upami anjeun langkung resep dirawat kalayan pangobatan alami, teras cobian ngaleungitkeun cacad dina raray kalayan bantuan wormwood, celandine atanapi jus calendula. Jang ngalampahkeun ieu, moisten papilloma sababaraha kali sapoé kalawan jus nu nangtung kaluar tina sirung tutuwuhan.

Ngaleungitkeun papilloma dina kongkolak panon

Kulit dina kongkolak panon ipis pisan sareng sering ngembangkeun ruam. Ngaleupaskeun papillomas dina kongkolak panon merlukeun precision husus. Ku alatan éta, ulah indit ka parlors kageulisan acak. Éta leuwih alus pikeun mercayakeun karya ieu ka dermatologist a.

Hasil pangalusna dimeunangkeun ku jalan ngaleupaskeun jeung nitrogén cair atawa laser. Métode ieu ngamungkinkeun anjeun ngajantenkeun prosedur henteu getihan sareng ngahindarkeun inféksi tina tatu ku baktéri.

Ngaleungitkeun papilloma dina beuheung

Papillomas di wewengkon ieu mindeng tatu ku pakean atawa perhiasan, jadi inflamed. Pikeun nyegah inféksi, dokter nyarankeun ngaleupaskeun aranjeunna.

Métode anu paling umum nyaéta cauterization of outgrowths nganggo sinar laser. Operasi lumangsung teu leuwih ti 1 menit pikeun 1 tumuwuhna. Metoda ieu teu bisa sagemblengna ngajaga ngalawan reappearance of papillomas, tapi masih ngurangan résiko.

Éléktrokoagulasi ogé dianggo. Alat ipis, anu ngalangkungan arus frekuensi tinggi, memanaskeun jaringan sareng maéhan virus. Saatos prosedur sapertos kitu, papilloma tiasa dikirim pikeun panalungtikan.

Bedah gelombang radio ogé gaduh pangaruh anu saé. A loop logam ipis dilarapkeun kana kulit sabudeureun papilloma nu. Manehna nyieun gelombang radio. Dina aksi maranéhanana, sél kulit "garing" jeung tumuwuhna ngaleungit. Numutkeun prinsip operasi, métode téh sarupa jeung ngaleupaskeun laser a.

Ngaleungitkeun papilloma dina awak

ngaleupaskeun papilloma dina awak

Perlu miceun papilloma dina awak nalika seueur di antarana, aranjeunna tumbuh sareng ngahiji, janten radang sareng nyababkeun kasulitan. Anjeun tiasa ngaleungitkeun aranjeunna kalayan bantuan operasi tradisional. Papillomas ageung dipotong nganggo scalpel. Dina waktos anu sami, daérah kulit anu séhat ogé direbut pikeun ngaleungitkeun sadaya sél anu kapangaruhan ku virus. Tapi metodeu ieu dianggo nalika aya kacurigaan yén sél kanker parantos muncul.

Métode anu langkung modern sareng lembut nyaéta cryodestruction. Nitrogén cair gancang ngabébaskeun papilloma sareng ngaleungit. Sésana kerak kedah dirawat 2 kali sadinten kalayan tincture alkohol tina calendula sareng ditangtayungan tina cai.

Upami mungkin, anjeun tiasa nyabut papilloma nganggo laser atanapi nganggo electrocoagulator.
Saatos ngaleupaskeun papillomas, pasien tiasa langsung balik ka bumi. Tapi pasien tetep kedah ngajalanan kursus pengobatan antivirus sareng ngurus nguatkeun sistem imun.